3D igen….

Ja, mina kollegor är bra finurliga på att dema tekniker….Hmprf…Jag hade upplägget klart med blommor, men den tog Mela hand om och sedan var Anette där och visade 3D…. Ja om tiden hade räckt till hade jag tänkt om en gång till men nu fick det faktiskt bli 3D ändå, fast på ett annat sätt. Och jag är stolt över att mina kollegor är så duktiga och finurliga. Får skylla mig själv…

Jag har valt 3D och stämpelmotiv som min teknikutmaning. Jag har gjort detta tidigare men på ett helt annat, betydligt med tidskrävande sätt och när nya Magnolia kom ut med detta sättet fick jag eld i baken. Måste testa!

Soo here we go!

Stämpla först upp det önskade motivet 3-5 ggr beroende på hur många lager du vill arbeta med. Bra att stämpla upp någon extra så har du ifall det blir fel på någon. Jag valde ett motiv av La La Land Crafts som givetvis finns hos Melvens.

Skär sedan ur det motiv som du ska ha som grundplåt. Jag kommer att använda mitt längre fram i ett annat inlägg och har därför valt att göra det rektagulärt med raka kanter. Du kan oxå stansa ur det med en die eller vad du känner för. Jag har använt Pro Markers vid färgläggningen och för att skugga Warm Grey 4.

De andra 3 som jag har valt fick jag klura på en stund. Det är nu du väljer vilka delar du vill ska framträda på ditt motiv. När jag bestämt mig börjar jag färglägga. Det som är kryssat eller kladdat på är sånt jag kommer skära bort.

Nu skär jag ut de färglagda delarna. De delar som kommer försvinna under gråas i kanterna. Ger en bra skuggeffekt. Jag använder både kniv och skalpell. Har börjat använda skapell mer och mer sen jag införskaffade min Ingvild Bolme Skalpell. Både den och ”fotfilen”, dvs hennes distressverktyg är två av mina favoriter!

I nästa steg har jag inkat grundmotivet med Distress Ink Wheathered Wood. En mkt användbar färg som är blågrå i tonen. Sedan placerar jag ut distanskuddar. Jag har använt mig av restbitar men annars hittar du dem här.

Sedan bygger jag motivet med samtliga delar!

Sist med inte minst lägger jag en sista finish på det hela. Lite Glossy Accents här och där. Fina rosa kinder och vips är han klar, min lilla superhjälte!

Många bilder blev det, men hoppas att ni vågar er på detta! Superkul och enkelt var det! Tack Magnolia för detta tipset!

Nästa vecka får ni se vad lilla superhjälten ska vara till!

//Kasia aka Dalascrap

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 3D igen….

  1. Ziro skriver:

    Vad fint det blev! 3D-teknik ger verkligen djup i bilden. Och smart att bara gråa kanterna på de undre lagren, så att man slipper färglägga så mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + = åtta

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>