utmaning

Anna tyckte att vi skulle få en ordentlig utmaning denna månad. Så hon plockade ihop ett DT paket till oss och utav det ska vi visa 4 saker. En Layout, ett kort, ett alter och en teknik.

Jag tänkte att jag skulle visa en teknik först. Nämligen mina rosor. Ber om ursäkt i förväg korten är ganska dåliga. Det var dålig belysning och sent på kvällen när jag bestämde mig för att fotografera hur jag gör.

Jag gör på två sätt när jag gör mina blommor. Så här kan man bland annat göra.

 

Ta en bit papper och rita upp en snurr. Börja utifrån och gå innåt. Låt gärna kanterna bli ojämna alltså zig zagga med pennan för att få ojämna blad i rosen. Lämna en bit orörd i mitten det är det som kommer att bli botten.

Jag gör aldrig dessa snurrar helt runda. Ju mer ”ovala” de är desto verkligare blir rosen, Ta sedan saxen och klipp denna snurra. Du bör se till att de utöver (utanför) snurren du har ritat ska klippas bort. Så här ser det ut när du klippt ut den.

ser ut så här uppifrån.

Nu tar du antingen en pincette eller annan tång och tar tag i pappret, längst ut i snurran, alltså där du började att rita. Jag snurrar/tvinnar några varv ganska hårt sedan tar jag bort pincetten och rullar/tvinnar resten för hand.

Set till att hålla den hårt hela tiden medans du snurrar/tvinnar ihop den. När du kommer till slutet som du ser på bilden nedan brukar jag göra så att jag tar ”botten” och knölar till den lite under rosen. den får lite bättre passform då.

Sedan släpper jag lite på blomman. Så den snurrar ut sig. Och då brukar den se ut så här.

Nu är det dags att limma ihop den. Ta botten delen, den sista 1-2 cm av snurran och täck med lim. Använd dig av ett lim som inte torkar så fort.

Tryck sedan ner rosdelen mot limmet och nu kan du böra forma rosen som du vill ha den. Låt den torka under tiden som du justerar. Håll ett jämt tryck så vet du att den stannar så som du vill ha den.

Nu kan du börja att böja och trycka på bladen på blomman. För att få den lite mer verklighetstrogen.

Här ser du att jag börjat böja den första raden av pappret i rosen, Sedan är det bara att fortsätta att göra flera. I olika storlekar. Om du gör snurran smal får du en mer bred och mångbladig blomma. Som blomman längst upp på bilden nedan, Den längst upp till höger är den som jag visat hela vägen :)

 

Det andra sättet är att helt enkelt ta en bit papper och klippa snurran på fri hand. Det är vad jag brukar göra mest.
Det tar en blomma eller två innan man får in snitsen. Både med klippning och tvinning.

Hoppas ni gillat och förstått min teknik i hur jag gör mina pappersblommor.

Se nu till att kolla in de andra Dt inläggen här i veckan, De har samma paket/papper. Ska bli ordentliget spännande  att se vad de hittar på.

XoXo Mela

Om Mela

Mela en sprallig neondansande och scrapbooking tokig tvåbarns mamma. (Gift med en datanörd som pendlar till sthlm i veckorma)
Det här inlägget postades i Designteam, Okategoriserade, Övrigt, Pyssel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra × 7 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>