Annorlunda julkort

Hejsan Hejsan!
Idag så kommer jag visa ett lite annorlunda julkort. Inspirationen till detta kort kommer från Youtube där jag sett en tjej göra en galax. Jag har alltid varit fascinerad av rymden och ville testa. Så här kommer en tolkning från mig.

IMG_20151109_132100

Jag ville ha med månen så började med att stämpla denna måne från magnolia på ett akvarell.(japp igen) :P Och färgade in med distresser och klippte ur.

Sedan började det roliga med att försöka få till en galax. Jag valde en gul, röd och blå till min galax. Sedan går det åt mycket svart. Jag använde mig av mini distresserna och stämplade av dem på ett glatt underlag, sprayade på med vatten å la på mitt vita papper. Sedan fyllde på med mer färg och lade på pappret igen. Det är viktigt att se till att man lägger gul mot gul osv när du lägger på den igen. Annars blir det väldigt rörigt på pappret.  Mellan varje lager så torkar jag pappret med min embossingfön. Jag tyckte att den svarta bara ville bli grå så jag plockade fram svart distress stain, då vart det mer som jag ville. När färgerna är klar så är det dags att lägga ett lager med vitt. Jag tog en vit distress stain till detta. Jag dutta på min yta och sprayade lite vatten. sedan tog jag hushållspapper som jag knölade ihop och duttade över färgen för att inte få en massa vita ringar i min galax.

IMG_20151109_134155~2

Sedan monterade jag månen och hade på lite vit enamel(emborring) för att få lite mer tydliga stjärnor på himmelen. Och för att få detta till ett julkort så har jag stansat ut tomten med sin släde från en stans från Sherry Lynn.

IMG_20151211_133344

Tada… Jag valde att sätta en liten vit ram runt för att stjärnorna skall lyftas fram lite mer. Då var kortet klart och redo att skickas. Har ni skickat era kort förresten???

Nyfikna på vad Anna hittar på imorgon??

Kram

Karin

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Julkalender, Kort. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex − = 2

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>