Hejsan!

Nedräkningen till julafton fortsätter… Idag är det min tur att visa er något juligt. Jag är i full gång att slå in paketen till barnen så varför inte visa några idéer.

Jag hittade ett par gymnastikskor/dansskor åt min dotter. Dessa kom dock inte i en typisk kartong och är de inte besvärligt att slå in mjuka saker. Jag hakade på att göra en liten smällkaramell som jag sett så många andra göra redan. Väldigt enkelt och tar inte alls mycket tid.

IMG_20151202_101645

Till  min hjälp har jag en bigplatta och ”We R Memory Keepers envelope punch board”. Jag tog ett passande cardstock och till denna present så skar jag ner pappret till 6,5″ x 9″. jag bigade pappret på 1,5″, 3″, 4,5″ och 6″.  Detta lämnar 0,5″ att fästa ihop smällkaramellen med. Sedan tog jag fram WRMK punchen och vek pappret vid bigningen för att göra hålen. Punchade 1 3/4″ in från varje sida. resultatet blir enligt bilden nedan.

IMG_20151202_102210

Sedan är det dags att biga igen. Detta har jag inga mått till utan lade pappret så jag kunde biga på vadera sida om hålet och en bigning i mitten av hålet för att kunna vika in enligt bilden.

IMG_20151202_102709

Sedan använde jag mig av dubbelhäftande tejp för att fästa ihop så den får sin form.

IMG_20151202_103251

Jag använde mig av klassiskt paketsnöre i grönt och vitt och knöt ihop ena sidan. Smällkaramellen är redo att fyllas med sitt innehåll. Och knytas ihop i andra änden också.

IMG_20151202_103524

Då var Tildas paket klar. Kanske inte den vackraste men men. :) Hoppas förklaringen var tydlig. Självklart går det att använda vilka mått man vill och med en sax kommer man långt. Här nedan ser du lite andra idéer på hur man kan slå in paket. Jag har använt samma papper men vikt lite olika för att få olika utseende.

IMG_20151202_105213

Nu tycker jag att julen får komma SNART!! Jag har inte fått en julklapp på flera år men jag längtar efter att få se sonens min när han öppnar detta paket. Största glädjen någonsin! <3 För det är ju de som är det bästa med julen, barnens glädje och samlas alla nära och kära.

Imorgon är det Åsas tur att visa vad hon har förberett för oss.

På återseende!

Karin

 

 

Det här inlägget postades i Julkalender. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


tre − = 1

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>