Alternativt påskägg.

Påsken är snart här. Det ska pyntas hemma och påskäggen ska förberedas, så gör jag som småbarns förälder. Jag ger inte mina barn ett påskägg fullt med godis, det får de nämligen nog av från resten av släkten.  Jag ger mina barn något litet istället, det som jag vet att de tycker mest om, i Teddys fall är det kinderägg. Förra året klädde jag om ett fyrapacks äggpaket.  Däri fick han 4 st kinderägg. Tanken var att göra samma/liknande i år.

Gissa om jag blev glad när jag springer i affären och ser att de har knall lila äggkartonger fyllda med chokladägg.  JAG VAR  JU TVUNGEN.  Äggen dom åt jag och Andrea upp i ett nafs ;) på en pysseldag.
Tanken är att jag ska fylla kartongen med annat ändå nämligen.

Jag har aldrig riktigt varit ett stort fan av orangefärgade papper. Så när jag fick pappret MME Stella & Rose Mabel play silly stripe Så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med det. Självklart kläckte Dt kollegan Andrea ur sig att det var ju snart påsk och påsk är ju faktiskt orange och lila för min del om man ska räkna bort den självklara gula :D   så passande.

Eftersom kartongen hade ”papper” runt sig redan tog jag den och använde den som mall på Mabelpappret. Mallen var dock längre än 30 men det gjorde inte så mycket. Har en plan för det.

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

Jag skar sedan ur en till remsa ur samma papper och vände på det, stansade kanterna och sedan hittade jag en remsa i mina gömmor som jag verkligen ville göra något med (legat och skräpat jättelänge) att kantstansa  den stora remsan gjorde liksom pricken över det lilla i:et.  Stansar hittar ni här i butiken.

 

 

 

SAMSUNG CSC

 

Jag tog sedan ett snöre som ska fästas emellan papperna se till att ha mycket snöre kvar utanför pappret det är fästningsanordningen till kartongen.  Limma sedan fast första remsan på pappret som du mallade av med snöret emellan. Nu är snöret förseglat i pappret och redo att fästas på kartongen.

Det kan vara bra att biga i kanterna för varje limning så pappret smidigt följer med.

SAMSUNG CSC

 

Jag tog sedan nästa remsa och limmade fast den med. När jag skulle fästa snöret under kartongen så tänkte jag testa att snurra snöret runt kartongen istället. här har ni bild  både före och efter.

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

Det blev bra att snurra runt det, så jag bestämde mig för att ha det så. Men färgen på snöret var inte så som jag ville ha det, då kan det vara bra att färga in snöret i den färg man vill. Jag valde Lila.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Eftersom jag tycker om allt i sin enkelhet och inte ville dölja allt för mycket av papprena så tyckte jag att det räckte där. Inuti kartongen satt jag en gul etikett med hälsningen på istället.

SAMSUNG CSC

Nu ska bara denna kartong fyllas med godsaker för en snart 12 årig flicka. Strumpor, smycken, smink eller kanske ett presentkort ja vad man nu vill ge bort, ja och lite godis med självklart.

 

SAMSUNG CSC

 

 

En liten NOTIS bara. Denna kartong passar inte ihop med kinderäggen. Det är nog bättre med originaläggen istället. Du får med gulliga oranga skedar dessutom. *tips* Men det finns andra kartonger att köpa som passar/tillhör just kinderäggen, de är dock inte lilafärgade.

Glad påsk allesammans.

Hoppas den blir mysig och tillbringas med familj och vänner och god mat.

Själv ska jag och mina likasinnade fara till blåkulla. Ses vi där? ;)

XoXo Mela

 

 

 

Om Mela

Mela en sprallig neondansande och scrapbooking tokig tvåbarns mamma. (Gift med en datanörd som pendlar till sthlm i veckorma)
Det här inlägget postades i Altrat, Designteam, Övrigt, Pyssel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× sju = 28

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>