Mixed media Tag.

Min bror fyllde år för ett tag sedan och jag var så intresserad av att göra nått ”kladdigt” och grabbigt till honom istället för ett vanligt Grattis kort.

Jag såg ett klipp på YouTube som jag genast blev intresserad av. Den väckte en idé.  

Sagt och gjort. Jag började med att ta fram en extra stor tag, sedan letade jag fram skräp dvs kapsyl muttrar skruvar och spik, hönsnät och pärlor och bling. Det fick även bli en virkad blomma.

Jag la det på Tagen och började att flytta runt sakerna för att känna av hur det kunde bli.

Plockade det åt sidan och täckte sedan tagen med Gesso. När det nästan torkat tog jag hönsnät och klippte till och böjde det efter behag. Jag använde mig av tre olika lim till denna tag. Metall kan vara svårt att limma fast nämligen. Jag limmade så gott jag kunde och sedan ställde jag tunga saker på och lät torka någon timme.

Sedan var det bara att börja limma fast allt annat. Muttrarna tog jag ett gäng i handen och strödde över tagen. ingen planering. Där dom hamna där fick dom limmas. I kapsylen limmade jag pärlor. Använde mig av olika skruv och spik. Eftersom min bror är snickare så var det ju ganska passande ;) alfabetet tog jag bara ett som var mycket tjockt och upphöjt. Så det verkligen skulle synas.  

När allt var limmat och klart och torkat, tog jag vit akrylfärg och började måla in HELA tagen. Det gäller att få med alla ytor även de som döljs. Fick bli några lager för att få det att täcka ordentligt änvände mig även av gesso på vissa ställen.

När det torkat tog jag en mistfärg och började att arbeta in det i tagen, jag ville ha en ”ombré effekt” dvs en färgskiftning från mörkt till ljusare så jag började med svart längst ner sedan favorit färgen turkost men jag har även blandat in en grön i det. Det är metallic skimmrande färger jag har både sprayat på färgen och arbetat in den med pensel, sedan ännu mera gesso för att få det så ljust som möjligt upptill.

Resultatet?

Jo det blev så här!!

 

20130202_212915

20130202_212949

 

IMG_20130202_185555

 

Blev riktigt snyggt när jag satte det på paktet som självklart hade klätts i samma färger. =)

20130202_213014

 

Tagen får en känsla av att vara plastig men det tyckte jag var riktigt häftigt. Glittrade gjorde den med till och från. På baksidan skrev jag min hälsning och det fick bli det så kallade obligatorsika födelsedagskortet fast i detta fall tag då ;)

Det kommer att komma mer av detta det vill jag lova! Det var sååå roligt.  Kanske även en videotutorial? Vad tycker ni?

Ha en trevlig och pysslig helg allesammans!

XoXo Mela

Om Mela

Mela en sprallig neondansande och scrapbooking tokig tvåbarns mamma. (Gift med en datanörd som pendlar till sthlm i veckorma)
Det här inlägget postades i Altrat, Designteam, Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


ett + 5 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>